„Balbinki” na dzień dobry

To źródło energii, które nie tylko korzystnie wpłynie na nasze samopoczucie, ale także pozwoli nam i naszym pociechom aktywnie uczestniczyć w codziennych zajęciach.

Jedz śniadanie, będziesz zdrowszy! - to powiedzenie znajduje swoje uzasadnienie. Dietetycy są zgodni – zdrowym nawykiem powinno być zjedzenie pełnowartościowego śniadania. Tymczasem szczególnie osoby czynne zawodowo nie tylko nie przywiązują wagi do porannego posiłku, ale często nie jedzą go wcale. - Człowiek zaspany najczęściej nie myśli o śniadaniu. Często dopiero w okolicach popołudnia przychodzi chęć na coś do jedzenia. Tymczasem takie nawyki żywieniowe prędzej czy później odbiją się na naszym zdrowiu – powiedziała Joanna Budna , technolog produkcji Zakładów Mięsnych „Pekpol Ostrołęka”. - Nasze nawyki żywieniowe często niestety powielają dzieci. Przed wyjściem do szkoły często nie jedzą, a zamiast drugiego śniadania często wybierają tzw. „zapychacze” - niezdrowe produkty ze szkolnego sklepiku takie jak chipsy, czy czekoladowe batoniki. Dlatego właśnie powinniśmy szczególnie zadbać o pierwszy posiłek. W porannym jadłospisie powinniśmy umieścić pokarmy, które zawierają białko, węglowodany a także wapń, żelazo i błonnik. Taki posiłek dostarczy organizmowi potrzebnych wartości odżywczych – dodaje Budna. Chcąc zadbać o zdrowie rodziny warto przygotować jej pełnowartościowy posiłek. „Balbinki” są odpowiedzią na pyszne i zdrowe śniadanie każdego dnia, są również idealną przekąską na drugie śniadanie w szkole.

Przepis na smak doskonały...

Co sprawia, że „Balbinki” cechują najwyższa jakość i wyjątkowy smak?  Obok wysokich standardów produkcji, najważniejsza jest dbałość o jakość surowca. Właśnie dlatego do ich produkcji wykorzystuje się jedynie najlepszą wieprzowinę. Te parówki stworzone specjalnie z myślą o małych konsumentach powstają z wyselekcjonowanego mięsa z dodatkiem naturalnych przypraw. Charakteryzują się, niewielką zawartością tłuszczu a swój wyjątkowy smak uzyskują w procesie wędzenia dymem bukowo – olchowym. ,,Na wielkie potrzeby małego człowiek” – hasło obecne na opakowaniu, odnośni się do składników odżywczych zawartych w parówkach, takich jak białko oraz wapń. Dzięki temu, jest to idealna propozycja posiłku każdego dziecka.

 

Parówki "Balbinki", produkowane przez Zakłady Mięsne ,,Pekpol Ostrołęka” otrzymały pozytywną opinię Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie.

 

Programem ,,Pozytywna Opinia Centrum Zdrowia Dziecka” objęte są najlepsze produkty dla dzieci – przebadane i zaopiniowane przez lekarzy
i dietetyków. Są nie tylko synonimem wysokiej jakości, ale cieszą się dużym zaufaniem wśród konsumentów.

 

Przyjazne opakowanie, a przede wszystkim wyjątkowy smak, sprawiają, że produkt znajdzie uznanie nie tylko wśród dorosłych, ale zaspokoi również kulinarne gusta najbardziej wymagających, najmłodszych smakoszy.

Ilość odsłon: