Ciasto w wersji mobilnej

Chcesz pochwalić się smakołykami w gronie znajomych na spotkaniu poza domem, ale zastanawiasz się, co poczniesz z formą do pieczenia?

Rozważ przetestowanie jednorazowych foremek aluminiowych. Odejdzie także inny problem - uciążliwego zmywania.

Ochota na upieczenie słodkiego deseru lub pizzy własnej roboty dopada nawet najbardziej opornych na kulinarne eksperymenty. Nie warto się bronić! Jednorazowe foremki do pieczenia będą jak znalazł na wszelkie imprezy rodzinne, babskie wieczory czy kinderparty w ogrodzie. Specjały możesz zabrać ze sobą i nie martwić się, czy po skończonej imprezie będziesz pamiętać o zabraniu pustej formy do domu.

Aluminiowe formy Paclan są lekkie, ale bardzo wytrzymałe – w sam raz do pieczenia i transportu.
 W zależności od upodobań kulinarnych, do wyboru są dwa rodzaje form do pieczenia.

Pierwszą stanowią popularne „keksówki” o wymiarach 23x10x8 cm,  do  wypieku ciast, chlebów, a nawet pasztetów. Formy okrągłe o średnicy ok. 28 cm pozwolą upiec pizzę, dowolne ciasto, a nawet tort. W obu zestawach znajduje się po 5 foremek.

Wypróbuj foremki Paclan, by upiec ciasto marchewkowe!
 
Składniki: 4 jajka 1 szklanka oleju 1,5 szklanki cukru 2 szklanki mąki
2 - 3 marchewki starte na tarce o drobnych lub średnich oczkach, odciśnięta z soku 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka gałki muszkatołowej 2 łyżeczki cynamonu foremka typu „Keks” lub okrągła

www.paclan.pl

Ilość odsłon: