Pięknie nakryty stół powinien cieszyć oko jeszcze zanim pojawią się na nim potrawy i trunki.
AlmiDecor podpowiada.
Cechy eleganckiej jadalni to przede wszystkim naturalność i prostota. Jej uroczysty charakter podkreśli nie tylko rodzaj zastawy, sztućców, obrusów, ale i kilka reguł, których trzeba przestrzegać przygotowując miejsce dla gości.
Na sposób aranżacji ma wpływ charakter uroczystości – inny stół przygotujemy na oficjalny, wytworny obiad, czy kolację, a inny dla najbliższych przyjaciół podejmowanych w ogrodzie. Szwedzki bufet wymaga również odmiennych przygotowań.
Białe obrusy i porcelana, srebro platerów i sztućców, cienkie, przejrzyste szkło, świeżość kwiatów, świece – to wersja stołu najbardziej wyjątkowa.
Czasem ta wyjątkowość zależy po prostu od pomysłu, a nie od liczby akcesoriów, czy bogatego menu. Oryginalnie, z wdziękiem i smacznie – tak przygotowany stół gwarantuje sukces.