Aluminium od kuchni

Choć wywodzi się z laboratorium, w kuchni radzi sobie doskonale.

Aluminium przybiera formę różnych kuchennych pomocy , a w każdej z nich sprawdza się doskonale - wszelkie mity o szkodliwym działaniu metalu na nasze zdrowie można włożyć między bajki.

Zwłaszcza, gdy produkty są najwyższej jakości. Należy pamiętać jedynie o tym, by w aluminium nie przechowywać żywności kwaśniej, takiej jak ogórki kiszone czy cytryna.

W przypadku produktów z aluminium istotne jest to , by były trwałe, odpowiednie do użycia w niskich, jak i wysokich temperaturach i w stu procentach bezpieczne dla żywności, która ma z nimi kontakt.

Każdy z tych warunków spełniają aluminiowe produkty marki Paclan. Folie do żywności, o długości 10, 20, 30 i 50 metrów, posłużą w kuchni do przechowywania, zamrażania czy pieczenia produktów. Trwałość i praktyczne opakowania zapewniają wygodę użytkowania, a odpowiednia grubość folii gwarantuje oszczędność: nie ma konieczności zużywania obszernego kawałka folii do szczelnego owinięcia porcji żywności.

Aluminium doskonale sprawdza się nie tylko przy przechowywaniu. Dzięki odporności na wysokie temperatury
z powodzeniem można używać go przy pieczeniu. Formy aluminiowe są wygodniejsze od metalowych: lżejsze, co znacznie ułatwia ich użytkowanie, bardziej uniwersalne – kształt dopasowuje się do zawartości, a po użyciu nie ma konieczności ich mycia, co znacznie skraca czas przygotowania wymagających pieczenia posiłków. Trudne do usunięcia, przypalone zabrudzenia na metalowych formach są zmorą niejednego amatora domowych wypieków. Paclan w swojej ofercie posiada prostokątne formy, idealne do ciast typu keks bądź do pieczenia mięs, a także okrągłe, przeznaczone do ciast oraz pizzy.
W asortymencie marki znajdują się także aluminiowe talerze w trzech rozmiarach, niezastąpione podczas imprez na świeżym powietrzu czy w podróży.



Ilość odsłon: