Szybki lunch w Westinie

Obok standardowego menu bufetowego od 11 stycznia br., lokal zaoferuje również mini menu lunchowe – serwowane do stołu.  

W nowej ofercie gość restauracji będzie mógł spróbować zupy dnia, a także wybrać danie główne z dwóch propozycji przygotowywanych przez szefa kuchni. Na koniec, aby umilić sobie resztę dnia, restauracja proponuje selekcję lekkich deserów i owoców przygotowanych przez wyśmienitego cukiernika – Adama Jakubowskiego.

Szef kuchni hotelu każdego dnia będzie chciał zaskoczyć swoich gości nowymi propozycjami dań, a wśród nich znajdą się m.in .:

  • Pieczona rolada z kurczaka z rozmarynem z pieczonym ziemniakiem i warzywami ratatouil, sos pieprzowy
  • Filet z okonia nilowego zapiekany z salsą z pomidorów i szparagów, w sosie z  bazylii  
    i śmietany, ryż jaśminowy
  • Pieczona na sposób orientalny kaczka podana w curry z ananasa i papryki, ziemniaki pieczone z kolendrą
  • Karmazyn marynowany w trawie cytrynowej i imbirze podany z sosem z czosnku  
    i pikantnej papryki, warzywa smażone w woku, ryż jaśminowy

 

Oferta AlterLunch Fusion jest dostępna w dwóch wariantach:

- pełna, obejmująca zupę, danie główne, deser, wodę mineralną oraz kawę lub herbatę  
w cenie 75 PLN

- podstawowa, oferującą zupę, danie główne i wodę w cenie 65 PLN.

AlterLunch Fusion serwowany będzie od poniedziałku do piątku w godzinach 12.00-15.30.

Restauracja Fusion oferuje kreatywne, unikalne kompozycje stworzone z najwyższej jakości świeżych produktów, które są niezapomnianym przeżyciem kulinarnym. Restauracja znajduje się na parterze hotelowego lobby, z bezpośrednim wejściem od ulicy. Otwarta kuchnia umożliwia obserwację procesu przygotowywania potraw. Specjalnością restauracji są dania fusion łączące ze sobą smaki Wschodu i Zachodu.

www.westin.pl/bars  

Ilość odsłon: