Kabanos – przekąska dla smakoszy

Zakłady Mięsne „Pekpol Ostrołęka” rozszerzyły linię  produktów „Dębowa Spiżarnia”  o kabanosy dębowe. Produkty z grupy podsuszanych cechuje długi terminem przydatności do spożycia, co dodatkowo zwiększa ich atrakcyjność.

Produkty z grupy podsuszanych, do których zaliczane są kabanosy, to jedna z najstarszych kategorii wędlin. Wytwarzane są od setek lat w sposób,  
który gwarantował dłuższe magazynowanie mięsa. Obecnie kabanosy dębowe Pekpolu, produkowane są  
w podobny sposób. Wędzone w wędzarniach opalanych drewnem, dzięki czemu uzyskują piękny kolor. Zapach zawdzięczają mieszance specjalnie wyselekcjonowanych przypraw.

Wieprzowe kabanosy z linii dębowa sprzedawane są w opakowania po 300 g.

W sprzedaży dostępne na początku lutego.

Ilość odsłon: