Paryżanki smakowe – nowość na rynku

Na początku marca na sklepowych półkach znaleźć będzie można nowe smaki popularnych i cenionych parówek – Paryżanek, Zakładów Mięsnych „Pekpol Ostrołęka”. Teraz klienci oprócz wersji klasycznej, mają do dyspozycji Paryżanki  
z serem oraz z papryką.

Parówki smakowe, Pekpolu, wyprodukowane są z najwyższej jakości wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego. Dostępne w wersji z papryką lub z serem.

Zarówno jak i wersja klasyczna parówek, Paryżanki smakowe dostępne są w estetycznym opakowaniu, wyróżniającym się na sklepowej półce. Forma jest bardzo praktyczna, dostępna w postaci porcji po 250 g (5 parówek) w łatwo otwieranym opakowaniu typu MAP. Dodatkowo, Paryżanki w wersji klasycznej można kupić po 1,5 kg.

Delikatna, o smukłym kształcie parówka Pekpolu zyskała już popularność wśród klientów. Nowe wersje smakowe są idealnym uzupełnieniem klasycznych Paryżanek.

Orientacyjna cena: 4,20 - 4,50 zł za opakowanie 250g.

Sałatka z makaronem i parówkami

  • po 3 parówki smakowe – ser i papryka
  • łyżeczka oliwy z oliwek
  • puszka zielonego groszku
  • czerwona papryka
  • łyżka octu winnego
  • sól
  • łyżeczka musztardy
  • 3 łyżki majonezu
  • 1,5 łyżki posiekanej pietruszki
  • paczka makaronu (kokardki)

Sposób przyrządzenia

Makaron ugotować  al dente, odcedzić i wymieszać z oliwą. Parówki obrać, groszek odsączyć z zalewy, paprykę oczyścić i umyć. Parówki pokroić w centymetrowe plastry. Paprykę posiekać  w cienkie paseczki. Ocet połączyć z musztardą, dodać  majonez, dobrze wymieszać, przyprawić solą, pieprzem. Makaron połączyć z parówkami, groszkiem i papryką. Przełożyć całość do salaterki. Sałatkę polać sosem i dokładnie wymieszać. Dla ozdoby posypać zieloną pietruszką, którą można zastąpić świeżą bazylią.

 

Ilość odsłon: