Wielkanocny stół z d’aucy

Pośród świątecznych potraw nie powinno zabraknąć kolorowych sałatek, które z łatwością przyrządzimy wykorzystując warzywa d’aucy.

Wielkanoc to okres radości i odradzania się przyrody. W tym wyjątkowym czasie warto zadbać, aby słoneczne kolory wiosny pojawiły się także na świątecznym stole. Oprócz tradycyjnych, wielkanocnych potraw możemy przyrządzić lekkie i zdrowe warzywne sałatki, które urozmaicą świąteczne menu. Doskonałym pomysłem są kompozycje na bazie bogatej  
w błonnik Słodkiej kukurydzy lub kruchej Fasoli czerwonej marki d’aucy .

Słodka kukurydza d’aucy, ze względu na swój delikatny smak oraz piękny złocisty kolor, doskonale komponuje się z wieloma składnikami. Aby otrzymać pyszną sałatkę, kukurydzę wystarczy połączyć z kurczakiem, czerwoną papryką czy brokułami. Do sałatki możemy dodać także świeże pomidory lub zielonego ogórka,  
a całość doprawić ziołowym sosem lub odrobiną majonezu. Delikatne i drobne ziarenka kukurydzy idealnie nadają się również do przyozdobienia wielkanocnych jajek. W połączeniu z zielonym szczypiorkiem nadadzą im prawdziwie wiosennego charakteru.

Do wielu świątecznych sałatek możemy również wykorzystać zdrową  
i bogatą w białko Fasolę czerwoną d’aucy . Wybornie smakuje ona  
w połączeniu z drobno pokrojoną szynką, kawałkami sera oraz ugotowanymi jajkami, które podczas Wielkanocy są prawdziwymi bohaterami stołu. Powyższą kompozycję możemy wzbogacić  
o marynowane pieczarki, kapustę pekińską oraz cebulkę. Aby nadać sałatce wyrazisty smak, warto doprawić ją ostrym sosem,  
np. z papryczką chili. Fasola czerwona d’aucy sprawdzi się także jako dodatek do wielu pieczonych mięs oraz sosów.

Słodka kukurydza oraz Fasola czerwona d’aucy dostępne są w wygodnych, ergonomicznych puszkach o gramaturze 400g, które zostały zaopatrzone w system łatwego otwierania. Produkty sprzedawane są w wybranych sklepach na terenie całego kraju w cenie  
ok. 2,80 zł/szt. 

Ilość odsłon: