Sezon na szparagi

Szefowie Kuchni hoteli Sheraton Warsaw i The Westin Warsaw selekcjonując najcenniejsze  śródziemnomorskie szparagi zadbali także o odpowiednio wykwintny orszak dla koronowanej głowy - specjalnie dobrane Rieslingi. Przysmak i afrodyzjak w jednym podajemy zarówno zielony jak i bardzo lubiany biały.

Od 20 kwietnia do końca sezonu zapraszamy na różnorodne specjały ze szparagami w roli głównej.

W naszym menu znajdą Państwo:

  • Kremową zupę z białych szparagów z grzanką oliwkową i oliwą truflową (21 zł),

 

  • Zielone szparagi z szynką parmeńską zapiekane z sosem holenderskim (34 zł),

     

  • Risotto z białymi szparagami i serem grana padano (38 zł),

 

  • Ravioli rakowe z sałatką  ze szparagów i pomidora (38 zł),  

 

  • Sałatkę ze szparagów w tempurze podaną z mango, imbirem, marakują i sosem wasabi (41 zł),

 

  • 200 gram gotowanych białych szparagów, młode ziemniaki i sos do wyboru: Béarnaise, Hollandaise lub masło (55 zł).

 

Restauracje SomePlace Else i The Olive znajdują się w hotelu Sheraton Warsaw. Restauracja The Olive czynna jest w godzinach 6.30-10.30 oraz 12.00-16.00 natomiast restauracja SomePlace Else czynna jest w poniedziałki od 12.00 – 24.00, od wtorku do czwartku w godzinach 12.00 – 1.00, w piątek od 12.00 do 2.00, w sobotę 16.00 do 2.00 i w niedzielę od 12.00 do 23.00.

Restauracja Fusion w hotelu The Westin Warsaw czynna jest od poniedziałku do piątku od 6:30 do 22:30.

 

www.sheraton.pl

www.westin.pl

Ilość odsłon: