Codzienna sztuka kulinarna

Seria urządzeń Cook@Home – marki Russell Hobbs – została zaprojektowana z myślą o smakoszach, miłośnikach gotowania i tych wszystkich, którzy dbają o zdrową dietę.

Na polskim rynku pojawiły się dwa nowe urządzenia z serii – wolnowar i ryżowar.
Dzięki nowym urządzeniom od marki Russell Hobbs przygotowywanie zdrowych, pysznych domowych posiłków będzie proste i wygodne. Chrupiące warzywa, soczyste i miękkie mięso, odpowiednio ugotowany ryż (sypki i nie za miękki) to tylko niektóre potrawy, które stworzymy z pomocą wolnowaru i ryżowaru Cook@Home.

Pozostałe możliwości tych innowacyjnych urządzeń czekają na odkrycie, granicą jest tylko wyobraźnia.
Najnowsza kolekcja Cook@Home jest stylowa, innowacyjna i niezwykle funkcjonalna, a do tego dostarcza wiele radości ze wspólnego gotowania.

Wolnowar Cook@Home jest stworzony do przygotowywania zup, sosów, jednogarnkowych dań mięsnych i wegetariańskich – np. tradycyjnie polskiego bigosu lub hiszpańskiego chili con carne czy jednej z wersji indyjskiego dal z soczewicą, dynią i szpinakiem. Ponieważ, jak wiadomo, sposób przyrządzania ma niebagatelny wpływ na jakość i smak całej potrawy, wolnowar został wyposażony w funkcję regulacji temperatury (3 stopnie regulacji), umożliwiającą wybór optymalnego sposobu obróbki cieplnej – od smażenia w bardzo wysokiej temperaturze, poprzez duszenie i zapiekanie w średniej temperaturze. Przygotujemy w nim do 5 porcji dowolnego dania, które wymaga gotowania, duszenia, smażenia lub zapiekania.

Wolnowar o pojemności 3,5 litra i mocy 200W składa się z 3 części – obudowy ze stali nierdzewnej oraz poręcznego, wyjmowanego ceramicznego naczynia, w którym można serwować przygotowane potrawy oraz szklanej pokrywy dającej możliwość kontrolowania stanu gotowania. Eleganckie, czarne naczynie prezentuje się niezwykle gustownie i będzie dodatkową ozdobą stołu. Łatwo utrzymać je w czystości, bez obaw można je myć w zmywarce. Wskaźnik pracy urządzenia sygnalizuje, kiedy wolnowar jest włączony, a stopy antypoślizgowe zapobiegają przemieszczaniu się wolnowaru nawet podczas mieszania potraw.

Ryżowar Cook@Home doskonale ugotuje każdy rodzaj ryżu od delikatnego ryżu jaśminowego aż po ryż brązowy, który wymaga najdłuższego gotowania. Oprócz misy na ryż, posiada także tacę do gotowania na parze – idealną do przygotowywania ryb i warzyw.

Ryżowar o mocy 700W ma pojemność 1,8 litra (10 kubków), dzięki czemu można w nim przygotować aż do 10 porcji ryżu za jednym razem. Szklana pokrywa pozwala kontrolować stan gotowania. Obudowa ze stali nierdzewnej sprawia, że urządzenie wygląda elegancko w każdej przestrzeni i pasuje zarówno do kuchni nowoczesnych, jak i tradycyjnych. Wyjmowana misa umożliwia efektowne podanie ryżu zaraz po ugotowaniu.

Dodatkowo funkcja podtrzymywania ciepła chroni potrawę przed wystygnięciem. Urządzenie jest dostępne w zestawie z miarką i szpatułką do nakładania ryżu.

Russell Hobbs

Ilość odsłon: