Szybkowar - oszczędza czas i witaminy
Tagi: sapir, szybkowary

Lubisz jeść smacznie i zdrowo, ale nie chcesz spędzać całego dnia w kuchni?

Jeżeli tak, to doskonałym rozwiązaniem będzie szybkowar. Można w nim m.in. dusić mięso, przygotować warzywa, ryby, mrożonki, ryż, przyrządzać sok, a nawet wekować.

Potrawy przyrządzane w szybkowarze zachowują lepsze wartości odżywcze. Składniki nie tracą swoich cennych właściwości, jak w trakcie przygotowywania posiłków w zwykłym garnku. Poza tym urządzenie to przyspiesza proces gotowania, dzięki czemu można zaoszczędzić czas (do 70%) i energię (do 50%) oraz zmniejszyć ilość witamin i soli mineralnych wypłukiwanych z potraw.

Firma Sapir ma w swojej ofercie m.in. szybkowar z wielowarstwowym dnem termicznym, który optymalnie przewodzi ciepło. Można go używać w różnych typach kuchenek: gazowej, ceramicznej, elektrycznej, halogenowej i indukcyjnej. Gładkie wykończenie powierzchni zapobiega gromadzeniu się cząstek jedzenia i tłuszczu, ułatwiając czyszczenie. Natomiast ergonomiczne wzornictwo nienagrzewających się uchwytów z bakelitu ułatwia używanie szybkowaru.

Model ten posiada zawór umożliwiający bezpieczne otwieranie, a także podziałkę pomiarową oraz zawór bezpieczeństwa o dwóch limitach ciśnienia pracy: 60kPa i 100kPa. Jest wyposażony także w pierścień uszczelniający okienko oraz przycisk w uchwycie umożliwiający bezpieczne otwieranie.

Producent posiada w swojej ofercie także zestaw dwóch szybkowarów z pokrywką szklaną i ciśnieniową z wkładką do gotowania na parze, w obudowie z trwałej, wysokiej jakości stali nierdzewnej. Urządzenia te posiadają zawory bezpieczeństwa o limicie ciśnienia 80kPa, wskaźniki ciśnienia w pokrywie oraz specjalnie zaprojektowane pokrywki z obrotowym pokrętłem, które zwiększają bezpieczeństwo stosowania.

Niewątpliwym atutem urządzeń jest możliwość mycia ich w zmywarce, a także zastosowania w różnych typach kuchenek.

http://sapirhome.com/polish/index.asp

Ilość odsłon: