Karnawałowe szaleństwa trwają na dobre nie tylko na tanecznych parkietach. To także świetny czas na to, by przyjaciół i rodzinę zapraszać... do kuchni!
Chwile spędzone na wspólnym wypieku aromatycznych łakoci to frajda nie tylko dla mistrzów kulinarnej sztuki.
Cokolwiek jest do zrobienia w kuchni, warto ułatwiać sobie pracę. Słodkości własnego wypieku będą smakowały jeszcze lepiej wtedy, gdy ich przygotowanie będzie szybkie i przyjemne.
Papier do pieczenia to pomocnik numer jeden podczas zmagań z kruchymi herbatnikami czy wymyślnymi ciastkami z kremem. Produkt marki Paclan wykonany jest z wysokiej jakości pergaminu pokrytego z obu stron silikonem, dzięki czemu zapobiega przywieraniu i przypalaniu przyrządzanych z jego pomocą słodkości. Co ważne, zwłaszcza dla dbających o linię o zdrową dietę: zastosowanie papieru do pieczenia pozwala na przyrządzanie wypieków bez użycia tłuszczu do smarowania blaszki czy foremki. Czyszczenie piekarnika? Przy zastosowaniu przy wypieku papieru, można o takiej czynności zapomnieć.
Należy pamiętać, by temperatura piekarnika nie przekraczała 220 stopni Celsjusza.
Papier do pieczenia Paclan, opakowanie: rolka 8 metrów
www.paclan.pl