Kwiaty na talerzu - restauracja Fusion przedłuża lato

Lawenda, orchidea, roże – to tylko niektóre składniki nowego menu. Kulinarno – kwiatowe kompozycje będą serwowane w restauracji Fusion przez dwa tygodnie.

Od wczoraj każdy warszawiak i goście hotelu The Westin Warsaw będą mogli spróbowac wyjątkowego i niecodziennego menu kwiatowego przygotowanego przez Janusza Korzyńskiego. Karta dań ma zaskoczyć smakoszy nie tylko doznaniami smakowymi, ale przede wszystkim estetyką.

„Kuchnia fusion stwarza możliwości ciągłego tworzenia i łączenia najbardziej zaskakujących produktów. Przygotowując kreacje kulinarne do kwiatowego menu chciałem przede wszystkim zachwycić gości pomysłem, ale również designem na talerzu” – mówi Janusz Korzyński.

Promocja kwiatowa trwać będzie do 27 września, a w karcia dań będzie można znaleźć między innymi:

- sashimi z marynowanego w sake i lawendzie tuńczyka, foie gras z sosem z owoców carica
i róży, małże św. Jakuba z sosem z cebuli Macó - 59 pln

- diabeł morski w potrójnym wydaniu: wędzony podany z grzybkami enoki i sałatką
z kwiatów, pieczony z sosem ponzu, terina z marynowanymi kwiatami fasoli i z sosem musztardowym z dodatkiem miso 55 pln

- zupa z mleka kokosowego i dyni z cynamonem, tofu i świeżą orchideą 29 pln

- marynowana pierś perliczki podana na cieście morelowo – tymiankowym, galaretka
z kwiatów, sos z pieczonych jabłek i galangalu 75 pln

- argentyńska polędwica wołowa podana z ciecierzycą, świeżymi kwiatami i szparagami, 
sos pieczeniowy z cielęciny i hibiskusa 149 pln

- krem z białej czekolady i rumianku na czekoladowym biszkopcie, sorbet różany
i gorące powidła pomidorowo -  malinowe 22 pln

- sałatka kwiatowo – owocowa z pikantnym sosem czekoladowym 29 pln
Resturacja Fusion jest czynna od poniedziałku do piątku od 6:30 do 22:30.
www.starwoodhotels.com

Ilość odsłon: