Szybko i zdrowo – warzywa heat&eat d’aucy

Dzięki nim w zaledwie kilka chwil wyczarujemy pyszne, kolorowe i pełne witamin dania.

W natłoku obowiązków i zajęć często nie starcza nam czasu na przyrządzanie zdrowych  
i bogatych w warzywa potraw. Tymczasem nie od dziś wiadomo, że jarzyny są cennym źródłem witamin i powinny gościć w naszym menu przez cały rok. Doskonałą propozycją dla zapracowanych jest Bukiet warzyw gotowanych z serii heat&eat d’aucy . Mieszanka różyczek brokułów i kalafiora oraz słodkiej marchwi idealnie sprawdzi się jako atrakcyjny  
i smaczny dodatek do ryb, mięs oraz składnik wielu sałatek. Może także stanowić pyszny, samodzielny posiłek.

Ponieważ warzywa z linii d’aucy heat&eat nie wymagają już gotowania, znacznie skracają czas przyrządzania posiłków. Pozwalają także uniknąć nieprzyjemnych zapachów towarzyszących chociażby przygotowywaniu kalafiora czy brokułów. Przed podaniem Bukiet warzyw gotowanych heat&eat d’aucy wystarczy podgrzać, wrzucając na gotującą wodę lub wkładając do kuchenki mikrofalowej. Dzięki temu będą one słodkie  
i aromatyczne. Warzywa heat&eat d’aucy doskonale smakują również po rozmrożeniu w lodówce. Na zimno stanowią pyszny i zdrowy dodatek np. do sałatek.

Niewątpliwą zaletą  Bukietu warzyw gotowanych d’aucy heat&eat są również wysokie walory odżywcze. Wszystkie warzywa heat&eat zamknięte w torebkach d’aucy zostały starannie wyselekcjonowane, a następnie ugotowane w specjalnym procesie minimalizującym utratę witamin i składników mineralnych. Dzięki temu brokuły, kalafior i marchew zachowały swoje cenne składniki, takie jak beta-karoten, błonnik, sole mineralne, a także niezbędne  
do prawidłowego rozwoju organizmu witaminy z grupy A, B i C oraz PP.

Bukiet warzyw gotowanych d’aucy heat&eat dostępny jest w unikalnym, amarantowym opakowaniu z perforacją, która zapewnia wygodne i szybkie otwarcie torebki. Dodatkowo  
na opakowaniu umieszczone zostały piktogramy oraz przepisy kulinarne informujące  
o możliwych sposobach przygotowania warzyw. Produkt sprzedawany jest w sklepach  
na terenie całego kraju w cenie ok. 3,80 zł/szt.

d’aucy radzi na zdrowie, aby jeść warzywa i owoce co najmniej 5 razy dziennie!

Średnia wartość odżywcza 100 g produktu Bukiet warzyw gotowanych heat&eat d’aucy :

Wartość kaloryczna – 23 kcal i 95 kJ

Białko – 1,9 g

Węglowodany –  3,1 g

Tłuszcz – 0,3 g

Ilość odsłon: