WIELKANOCNY Jarmark Produktów Regionalnych

Jarmarczne stoły ulubionej cyklicznej imprezy klientów Blue Cit y zapełnią się mięsami, żurami, mazurkami i świątecznymi ozdobami. Warto skosztować zwłaszcza specjałów spoza Mazowsza .

Przez sześć dni od 22 do 28 marca będzie można zobaczyć, co dobrego oraz, co najważniejsze, naturalnego produkuje się w Polsce i na świecie. Żywność regionalna sprawdza się zwłaszcza podczas świąt, bo wtedy właśnie spędzamy dużo czasu z rodziną i mamy największą potrzebę powrotu do tradycji.

Kto chce być pewny, że w jego święconce znajdą się najlepsze i najzdrowsze pokarmy powinien przyjść do Blue City i zaopatrzyć się w piękne jaja, żur, chrzan, ćwikłę, pieczenie i kiełbasy, a także spróbować wybornych śledzi, pysznych galaret, smakowitych bucht, mazurków i bab. Jarmark zachęca tez do kupna różnorodnych ozdób.

Warto dodać, że wszystkie produkty prezentowane podczas Jarmarku mają certyfikaty autentyczności, a poza tym za ich jakość świadczą samiwystawcy, którzy przy okazji zdradzą technikę produkcji i wyjaśnią sposób przechowywania.

Lokalizacja: poziom „-1”, Czas: 22–28 marca2013 r.

www.bluecity.pl

Ilość odsłon: