Piekarniki Electrolux Combi Steam łączą gorące powietrze i parę
  •  

      Żyjemy w czasach, w których amatorzy chcieliby osiągać takie same doskonałe rezultaty, jak profesjonaliści. Poszukują urządzeń, umożliwiających im to zadanie. W odpowiedzi, Electrolux stworzył piekarniki Combi Steam. Piekarniki te pozwolą konsumentom wydobyć z jedzenia niezwykły, pełny smak, dotąd zarezerwowany jedynie dla potraw przygotowywanych przez profesjonalnych szefów kuchni.  

  •  

      „Piekarnik, który pozwala podgrzewać jedzenie przy pomocy gorącego powietrza oraz pary otwiera zupełnie nowy rozdział w domowym gotowaniu. Smak, kształt i konsystencja potraw zyskują inną jakość. Dotychczas w domowej kuchni trudno było osiągnąć tak dobre rezultaty. Piekarnik Combi Steam pomoże osiągnąć prawdziwą głębię i złożoność smaków we własnej kuchni” wyjaśnia Małgorzata Dzięcioł z Electrolux.

  •  

      Jedną z najważniejszych tajemnic potraw przygotowywanych przez profesjonalnych kucharzy jest ich konsystencja. Przygotowanie dania, które będzie jednocześnie kruche i soczyste jest naprawdę trudne. Właśnie dlatego profesjonalni szefowie kuchni od dawna już korzystają z piekarników, które pozwalają im łączyć gorące powietrze i parę.

  •  

      Pieczenie przy pomocy gorącego i suchego powietrza, powoduje parowanie wody zawartej w składnikach jedzenia. Po wyjęciu z piekarnika potrawa jest bardziej sucha, niż przed włożeniem. Pieczenie i gotowanie na parze nie zmienia soczystości dań. Woda zawarta w jedzeniu pomaga lepiej rejestrować wszystkie smaki i doceniać wrażenia kulinarne.

  •  

      Gotowanie na parze odbywa się w niższej temperaturze niż tradycyjne pieczenie, dzięki czemu komórki z jakich składają się produkty nie pękają. Przygotowując posiłek przy pomocy pary tracimy mniej składników odżywczych i minerałów.

  •  

      „Pieczenie w piekarniku Combi Steam pozwala wyraźniej poczuć różne aspekty smaku i formy potraw. Marchewka gotowana przez 75% czasu na parze, a przez pozostałe 25% za pomocą gorącego powietrza, smakuje jednocześnie słodko, krucho i soczyście” podsumowuje Małgorzata Dzięcioł.

  •  

      EOB96000X wielofunkcyjny piekarnik parowy nowej generacji

  •  

      - wyświetlacz LCD,

  •  

      - podświetlane symbole,

  •  

      - sterowanie sensorowe Touch Control,

  •  

      - elektroniczna regulacja temperatury,

  •  

      - informacja o czasie pracy,

  •  

      - 10 programów (grzałka dolna, rozmrażanie, podwójny grill, nawiew + grill, termoobieg, termoobieg + grzałka dolna, termoobieg + para, grill, grzałka górna, grzałka górna + grzałka dolna)

  •  

      - blokada ustawień,

  •  

      - wyłącznik bezpieczeństwa,

  •  

      - pieczenie w niskiej temperaturze,

  •  

      - minutnik,

  •  

      - proponowanie temperatury,

  •  

      - obudowa ze stali nierdzewnej z powłoką Antifingerprint,

  •  

      - potrójna szyba w drzwiach, wyjmowane szyby,

  •  

      - zabezpieczenie przed dziećmi,

  •  

      - ruchome prowadnice teleskopowe,

  •  

      - szklane naczynie do gotowania na parze, emaliowana blacha do pieczenia, emaliowana brytfanna, ruszt chrom,

  •  

      - całkowity pobór mocy: 2,8 kWh,

  •  

      - klasa energetyczna A

  •  

      Cena: 3999 PLN

  •  

      Nowość! Piekarnik dostępny od kwietnia 2010.

Informacje o produktach Electrolux można znaleźć na stronie www.electrolux.pl

Ilość odsłon: