Mamy zwyciężczynię pierwszej edycji konkursu „Gotuj o wszystko” KAMIS i telewizji DDTVN!

Finał  odbył się 19 maja w warszawskiej restauracji Boathouse podczas specjalnego wydania Dzień Dobry TVN. O zwycięstwo walczyły: Anna Starmach z Krakowa Małgorzata Przedrzymirska i Olga Głębicka z Warszawy.  O wyjatkową atmosferę finału i doskonały smak potraw zadbały przyprawy KAMIS.

Jury w składzie Andrzej Polan, Maciej Nowak i gość specjalny – aktorka Daria Widawska oceniało zmagania kulinarne finalistek. Dziewczyny miały zadanie niełatwe, bo gośćmi finału były wszystkie uczestniczki programu, które również  próbowały przygotowywanych dań. Uczestniczki programu podkreślały, że mimo iż nie wygrały, program stał się dla nich inspiracją, by rozwijać swoje umiejętności kulinarne.

Zadania finałowe były trudne i różnorodne. Przede wszystkim chodziło o gotowanie i dziewczyny przygotowywały potrawy, pokazując widzom i jury swoje osobowości kulinarne. Anna Starmach okazała się kulinarną arystokratką, Małgorzata Przedrzymirska zabrała jury w kulinarną podróż po kuchniach świata, a Olga Głębicka zaprezentowała tradycyjne smaki domowej kuchni. Poza potrawami, jury oceniało poczucie humoru i inteligencję uczestniczek. Panie odpowiadały na „dziwne” pytanie, m. in., do jakich warzyw i owoców można porównać Darię Widawską, Jolantę Pieńkowską, Macieja Nowaka i Wojtka Jagielskiego. Dowiedzieliśmy się, że Daria to …dostojny por, Jolanta Pieńskowska to sałata karbowano, Maciej Nowak to duży bakłażan, a Wojtek Jagielski to wykwintny szparag:- )

Wszystkie dziewczyny wykazały się talentem kulinarnym, poczuciem humoru i inteligencją. Ale wygrać mogła tylko jedna. To Ania Starmach , która zdobyła uznanie jurorów oraz sympatię widzów – osobowością, przebojowością i ujmującym uśmiechem. Okazało się również, że niesamowicie potrafi się cieszyć z wygranej.

Prócz zasłużonego miana ‘wschodzącej gwiazdy kulinarnej’ Ania otrzymała półroczny kontrakt w programie Dzień Dobry TVN, gdzie poprowadzi swój Kącik Kulinarny ze smakiem oraz staż w restauracji ekskluzywnego hotelu.

Ania pokonała rywalki…. delikatną DORADĄ W SOSIE SZPARGOWYM

Z PIEROŻKAMI SZAŁWIOWYMI I CHRUPKAMI Z ZIEMNIAKÓW (przepisy Ani znajdziecie Państwo w zakładce "przepisy kulinarne") oraz przebojową postawą w konfrontacji z jury.

Od początku programu Ani i innym kandydatkom do tytułu telewizyjnej Gwiazdy Kulinarnej towarzyszyły przyprawy KAMIS, które zadbały nie tylko o doskonały smak konkursowych potraw, ale również o gorącą atmosferę programu i cenne nagrody.  

Ilość odsłon: