FOTOGRAFIA KULINARNA - jak to ugryźć?

Prowadzisz bloga kulinarnego, jesteś kucharzem, managerem restauracji, albo po prostu uwielbiasz gotować i chcesz robić wspaniałe zdjęcia swoich potraw?

Weź udział w warsztatach fotografii kulinarnej z Warsztatem Kadru!

Termin: 20 kwietnia 2013,
Czas trwania: od 11.00 do 17.00
Prowadzący: Warsztat Kadru
Miejsce: Concordia Design, Creative Room, poziom 0

Program:
- Na dobry początek: Przystawka fotograficzna - kreowanie oświetlenia i wykorzystanie światła dziennego i jego możliwości w tworzeniu plastyki zdjęć.


- W dobrym guście: Aranżacja planu - układanie produktów, dań i innych pyszności w smakowity kadr, czyli kompozycja w świecie kulinariów jako absolutna podstawa dobrego smaku i budowanie apetyczności kadru. Użycie lampy błyskowej jako głównego lub dodatkowego źródła światła.


- Kropka nad i : Kadr w klimacie... - tworzenie scenerii do klimatycznych zdjęć, takich, by ślinka ciekła. Aranżowanie ciekawych ujęć wieloplanowych, podkreślanie motywu głównego za pomocą małej głębi ostrości, rozmyciem tła. Poznasz także  triki często stosowane w fotografii kulinarnej. Co ważne, dopracujemy także do perfekcji nasycenie kolorystyczne by nasze fotografie miały niepowtarzalny charakter.

Zapisy: info@concordiadesign.pl

W tytule należy wpisać nazwę warsztatu.
Zajęcia odbywają się w studiu Warsztat Kadru w Concordia Design przy ul. Zwierzynieckiej 3
Godz. 11.00 - 17.00

www.concordiadesign.pl

Ilość odsłon: