Gazeta Wyborcza z zeszytami - Jamie Oliver uczy gotować

Od dzisiaj 14 października co czwartek z "Gazetą Wyborczą" będą się ukazywać zeszyty z przepisami Jamiego Olivera.

Seria 4 wydań z kulinarnymi pomysłami znanego brytyjskiego kucharza to prezent dla czytelników "Gazety".

Jamie Oliver zaczął gotować w pubie The Cricketers , prowadzonym przez jego rodziców w angielskim miasteczku Clavering, kiedy miał osiem lat. W krótkim czasie gotowanie stało się dla niego pasją, którą rozwijał następnie w restauracji Neal Street i River Café.W 2002 roku w Londynie założył restaurację Fifteen oraz związaną z nią organizację dobroczynną Fifteen Foundation, która uczy młodych ludzi pokrzywdzonych przez los zawodu kucharza. Obecnie Jamie współpracuje z różnymi wydawcami w Wielkiej Brytanii i poza jej granicami.

Jest jednym z najpopularniejszych kucharzy na świecie, a jego książki z przepisami rozchodzą się w milionach egzemplarzy. W Polsce jest znany również z serii programów kulinarnych.

W zeszytach Jamie Oliver przekonuje, że przygotowanie smacznego i zdrowego posiłku ze świeżych składników wcale nie musi być skomplikowane.

Dzisiaj 14 października ukaże się pierwszy dodatek - "Dania 20-minutowe oraz szybkie dania z makaronu".

W kolejne czwartki w zeszytach znajdą się pomysły na proste zupy i klasyczne dania rybne, na potrawki i dania mięsne, a w ostatnim - na sycące śniadania i desery.

www.agora.pl

Ilość odsłon: