Poznań, MTP, Targi Gastro Trendy – 12-15.09.2011
We wrześniu w Poznaniu odbędą się niezwykle inspirujące warsztaty kulinarne skierowane zarówno do kobiet związanych z branżą gastronomiczną, jak i takich które kochają gotować i myślą o profesjonalnej karierze w tej branży.
Na 120 m2 specjalnie zaaranżowanej kulinarnej szkoły przez 4 dni targowe, co godzinę odbywać się będą warsztaty, pokazy, prelekcje i spotkania z autorami książek kulinarnych.
Wystąpią osobowości polskiej gastronomii, które swoim zawodowym dorobkiem stanowić będą inspirację dla własnej kariery. Będzie można gotować m.in. z Kurtem Schellerem, poznać najnowsze trendy w gastronomii, posłuchać inspirujących prelekcji czy zdobyć autograf kulinarnych mistrzów.
Zapraszamy Kobiety Polskiej Gastronomii do aktywnego uczestnictwa w innowacyjnym projekcie Gastronomia na obcasach - Teatr Szkoła Kulinarna. Tematyka pokazów nawiązywać będzie do czynników składających się na tzw. PIRAMIDĘ ROZWOJU ZAWODOWEGO KOBIETY POLSKIEJ GASTRONOMII.
Każdy dzień targowy poświęcony będzie jednemu z jej poziomów:
Dzień 1. NARODOWOŚĆ I TRADYCJA – tego dnia warsztaty poprowadzą Panie –
szefowe kuchni, których pasją jest odkrywanie smaków naszego kulinarnego dziedzictwa.
Dzień 2. ŚWIADOMA SWOJEJ KOBIECOŚCI - poświęcony niezwykłym kobietom, które osiągnęły sukces w branży gastronomicznej w kraju i na świecie.
Dzień 3. EDUKACJA I PODRÓŻE KULINARNE – zaprezentujemy formy zdobywania wiedzy i doskonalenia umiejętności poprzez korzystanie z ofert szkół kulinarnych, uczestnictwo w podróżach kulinarnych oraz w międzynarodowych konkursach
kulinarnych.
Dzień 4. SAMOREALIZACJA I PASJA – w zgodzie z postępem i innowacyjnością, która nie omija naszej branży zaprezentujemy kuchnię na miarę XXI wieku.
Najnowocześniejszy sprzęt, jak również najnowsze kulinarne technologie – oto
bohaterowie ostatniego dnia pokazów.
Wszystkich zainteresowanych uczestnictwem w pokazach – warsztatach zapraszamy na stronę internetową: www.gastrotrendy.pl oraz na profile Facebook: Gastronomia na
Obcasach i Kobiety Polskiej Gastronomii w celu uzyskania szczegółowych informacji.
Kontakt:
FPMS Doradztwo Unijne, ul. Akacjowa 4B lok. B103, 62-002 Suchy Las
gastronomianaobcasach@wp.pl , tel. 535 554 898