PROJEKTOWANIE KULINARIÓW jest kształtowaniem wiedzy i rozwijaniem umiejętności w zakresie szeroko pojętego a ostatnio bardzo popularnego FOOD DESIGN.
Nowy kierunek studiów ma stanowić przestrzeń wymiany doświadczeń i wiedzy a także umiejętności dla osób pragnących mieć wpływ na kształt polskich kulinariów.
W gronie wykładowców wiele autorytetów z gastronomii - ekspertów od naszego podniebienia, jak i projektowania tkanin i mebli, wśród których m.in.:: Wojciech Modest Amaro, Piotr Bikont, Tomek i Gosia Rygalik, Paweł i Mieczysław Zyner, Elżbieta Hibner, Krystyna Czajkowska...
Studia podyplomowe PROJEKTOWANIE KULINARIÓW skierowane są do: pasjonatów i poszukiwaczy smaku, miłośników designu i kulinariów, restauratorów i kucharzy a także:
- dziennikarzy, blogerów kulinarnych,
- osób wiążących swoją przyszłość zawodową z szeroko pojęta branżą kulinarną,
- osób chcących nauczyć się jak otworzyć i prowadzić biznes w otoczeniu kulinariów,
- osób pragnących mieć wpływ na kształt polskich kulinariów.
Więcej informacji, szczegółowy program studiów, wszystkie nazwiska wykładowców na stronie ASP w Łodzi.