Oryginalna włoska kuchnia w stolicy
15 września, w Warszawie, odbyło się oficjalne otwarcie restauracji VAPIANO. Jest to pierwsza w Polsce restauracja należąca do VAPIANO – międzynarodowej sieci Fresh-Casual specjalizującej się w oryginalnych potrawach kuchni włoskiej. W otwarciu uczestniczyły gwiazdy dziennikarze oraz przedstawiciele sieci.
Warszawska restauracja VAPIANO znajduje się w kompleksie Marynarska Business Park przy ul. Taśmowej 7 w biznesowej części Mokotowa. Teraz wszyscy smakosze spaghetti i tradycyjnej pizzy mają okazję spróbować oryginalnych włoskich dań podanych w wyjątkowy sposób oraz w wyjątkowej atmosferze. Potrawy w tej restauracji są przygotowane przy stoliku na oczach gości, tzw. metodą Front Cooking. Dzięki tej metodzie każdy klient restauracji może sugerować kucharzowi swoje upodobania kulinarne, ilość potrawy oraz wybór składników. Tym sposobem powstaje danie na indywidualne życzenie w zaledwie kilka minut. Tak indywidualne podejście do klienta zyskało uznanie na całym świecie i tym samym wpłynęło na rozwój sieci na świecie.
Szczególną atmosferę budują nowoczesne wnętrza, które sprzyjają nie tylko konsumpcji ale i relaksowi. Restauracja jest doskonałym miejscem do spotkań biznesowych, towarzyskich czy rodzinnych. Śródziemnomorski klimat, podkreślają aromaty włoskich potraw oraz znajdujące się wewnątrz prawdziwe drzewa oliwne i ogród świeżych ziół.
Goście Vapiano, prócz kosztowania oryginalnych włoskich smakołyków, mogą również zrelaksować się przy lampce wina w strefie lounge oraz usiąść na znajdującym się od ul. Taśmowej tarasie z ogródkiem. To szczególne miejsce, które w zaledwie kilka dni po otwarciu zyskało sobie sympatię wielu klientów.
Restauracja VAPIANO czynna jest 7 dni w tygodniu: od poniedziałku do piątku w godz. 9.00-24.00 oraz w weekendy w godz. 11.00-1.00.
ŹRÓDŁO: Vapiano, www.vapiano.pl