Kutia w puszce – nowość na rynku

Kutia w puszce – nowość na rynku

Na rynku pojawił się nowy produkt na bożonarodzeniowy stół – kutia w puszce.  Produkt ten do polskich sklepów wprowadziła firma Helio. Jest to kolejne ułatwienie dla wszystkich gospodyń, które w tym okresie mają szczególnie dużo obowiązków.

Ten słodki, w pełni naturalny przysmak podaje się jako jedną z dwunastu wigilijnych potraw. Znana jest w domach polskich, litewskich, białoruskich i ukraińskich. Można powiedzieć, że jest nie schodzącą ze świątecznych stołów bożonarodzeniową delicją. Pomimo, że ma słodki smak, nie jest zaliczana do ciast czy deserów, lecz na wigilijnym stole towarzyszy karpiowi, barszczowi oraz kapuście z grzybami.

Kutia w puszce to wygodne połączenie tradycji z nowoczesnością. Ten popularny na każdym świątecznym stole rarytas przygotowywali już nasi przodkowie oddający hołd bogu słońca. Przygotowanie tej potrawy wymaga dużo czasu i dobrych produktów. Jak dobrze wiemy nie jest łatwo kupić dobry mak. Brakuje nam również czasu na wielokrotne jego mielenie i przygotowanie pszenicy.

Produkt jest kompozycją starannie skomponowanej potrawy z maku i pszenicy oraz świeżych i starannie przyrządzonych bakalii: rodzynek, daktyli, fig, migdałów i skórki pomarańczowej. Produkt ten jest wykonywany zgodnie z rodzinną recepturą. Mak jest kilkakrotnie i bardzo dokładnie mielony, a potem wzbogacany bakaliami najlepszego gatunku. Jego gładka konsystencja sprawia, że kutia staje się wybornym daniem na wigilijnym stole.

Ten gotowy produkt, w puszce, pozwoli zaoszczędzić czas, gdyż nadaje się do natychmiastowego podania. A jego domowy smak i tradycyjna receptura przypomina świąteczną atmosferę.

Najlepszą jakość i długotrwałą świeżość kutii gwarantuje hermetycznie zamknięta puszka o pojemności 850 gram. Funkcjonalne otwarcie zapewnia komfort i wygodę w kuchni. Produkt nie zawiera konserwantów.

Pełna nazwa produktu brzmi: KUTIA PEŁNA BAKALII HELIO i jest dostępna w cenie ok. 14 zł za puszkę 850 gram.

Źródło: Helio, www.helio.pl

Ilość odsłon: