Strona Główna Akcesoria Organizacja szuflad Wkład CLASSICO 1000/ wymiar 940 x 490/ biały PEKA

Wkład CLASSICO 1000/ wymiar 940 x 490/ biały PEKA

 
127,00
127,00 PLN
szt.
Dodaj do koszyka
Dostawa
Koszt dostawy szt.:
Stan
Czas wysyłki: 7 dni roboczych
question
Dostępność: brak na magazynie
Ceny i stany magazynowe aktualizowano dnia: 08-10-2025.

Kod:

PEK_07.6018.BL

Rozmiar:

5.3 cm x 94 cm x 49 cm

Masa:

2 kg

Producent: Peka
Nowość

Wymiary:

- szerokość: 940 mm (można dociąć do 890 mm, po ok. 25 mm z każdej strony)

- głębokość: 490 mm (można dociąć do 455 mm, po ok. 18 mm z każdej strony)

- wysokość: 53 mm

- grubość: 2 mm

- komora mniejsza: 170 x 92 mm (góra komory) / 143 x 65 mm (dno komory)

- komora większa: 250 x 92 mm (góra komory) / 220 x 63 mm (dno komory)

- komora długa: 430 x 122 mm (góra komory) / 400 x 90 mm (dno komory)

Materiał: tworzywo sztuczne; powierzchnia matowa, delikatnie ziarnista

Kolorbiały

Sposób montażu:

- wymaga docięcia

- wkładany do szuflady

Wkład Classico na sztućce i akcesoria kuchenne w kolorze białym. Wkład pasuje do szuflad o szerokości frontu 1000 mm i głębokości prowadnicy 500 mm. Wkład ma po szerokości i po długości szerszy zapas, który umożliwia samodzielne docięcie wkładu do niestandardowych wymiarów szafki z szufladami.

Wkład do szuflady wykonany jest z bardzo dobrego jakościowo, wytrzymałego tworzywa sztucznego, bezzapachowego, o grubości 2 mm. Solidny, odporny na odkształcenia i pęknięcia, jest bardzo lekki. Jest łatwy do czyszczenia, gładka powierzchnia wkładu nie „przyjmuje brudu”, nie widać na niej smug czy zarysowań. Jest bardzo estetycznie wykonany i bardzo ładnie wygląda w każdej szufladzie nie tylko w nowoczesnych meblach ale również w szufladach bardziej tradycyjnych. Praktyczny wkład do szuflady pozwoli na utrzymanie porządku i szybkie odłożenie umytych sztućców na właściwe miejsce.

Przy podanej szerokości do dyspozycji mamy 14 komór. Mniejsze komory posłużą do przechowywania łyżeczek, widelczyków czy innych drobnych akcesoriów np.: zaparzacza do herbaty, większe komory świetnie zorganizują przestrzeń na łyżki stołowe, noże i widelce, natomiast największa szeroka komora idealna będzie do dużych łyżek do mieszania potraw, szczypców, łopatek czy chochli.

Sposób docięcia wkładu:

Wkład układamy płaską stroną na równej i twardej powierzchni, w odpowiednim miejscu przykładamy długą linijkę i przy pomocy ostrego nożyka przerysujemy kilka razy w tym samym miejscu, następnie załamujemy odciętą krawędź. Do wkładu polecamy profile wykończeniowe, które idealnie zakryją ewentualne nierówności powstałe podczas docinania wkładu oraz wypełnią szczeliny między bokiem szuflady a wkładem (profile do dokupienia, nie wchodzą w komplet z wkładem).